Нападнут новинар у Бијелом Пољу, приведене двије особе

Срна
Нападнут новинар у Бијелом Пољу, приведене двије особе

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић рекао је да је полиција привела двије особе које су напале новинара Сеада Садиковића током скупа у Бијелом Пољу, те да је са догађајем упознат тужилац.

Абазовић је најоштрије осудио синоћњи догађај и позвао грађане на мир, суздржаност и солидарност.

- Најоштрије осуђујем, прво вербални, а затим и физички напад на познатог новинара Сеада Садиковића - навео је Абазовић на „Твитеру“.
Црногорски предсједник Мило Ђукановић рекао је да су сигурност и заштита новинара и безбједно окружење предуслов изградње демократског друштва.

Он је навео да насиље није знак распознавања европске и културне Црне Горе, након што је Садиковић нападнут током патриотског скупа присталица Мила Ђукановића и његове политике.

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић је рекао да Влада неће толерисати атак на слободну ријеч и демократију, те позвао надлежне органе да случај истраже до краја.

- Овакви напади су недопустиви и представљају атак на слободну ријеч и демократију, што нећемо толерисати - поручио је Кривокапић на „Твитеру“.

Предсједник Скупштине Алекса Бечић рекао је да су слобода медија и изражавања темељне вриједности сваког прогресивног друштва и оне у сваком тренутку морају бити заштићене.

- Увјерен сам да ће надлежни органи брзо процесуирати починиоце овог напада - истакао је Бечић на „Твитеру“.

Министарство унутрашњих послова (МУП) Црне Горе најоштрије је осудило напад на новинара, наводећи да ће тај ресор и Управа полиције урадити све да тај вандалски чин расвијетле до краја.

- Злочин из мржње је друштвено зло. Однос према њему је мјера наше одговорности - поручили су из МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана