Напад на Саборни храм у Карловцу

Г.С.
Напад на Саборни храм у Карловцу

Kaрловац - Непознати починиоци су у ноћи између 14. и 15. фебруара уз употребу силе провалили у Саборни храм Светог Николаја у Карловцу, објавио је сајт Горњокаловачке епархије.

Обијањем бочних врата на храму причињена је већа материјална штета, а непознати вандали су у унутрашњости храма својим безбожним дјелом оскрнавили олтар, богослужбене предмете и књиге, те исте испретурали и побацали по храму. Од црквеног инвентара из храма су однесени сви крстови, поломљене рипиде и оштећен прибор за крштење.

По ко зна који пут овакве немиле сцене понављају се из године у годину над православним светињама епархије горњокарловачке. Последњи забиљежен случај чији починиоци нису откривени догодио се крајем прошле године, када су још увијек непознати вандали исписали погрдне и пријетеће графите на зидовима ове карловачке светиње. Својим нецивилизованим злодјелима починиоци желе да покажу да и даље међу неколицином постоји мржња и нетолеранција према православним светињама и житељима овог краја.

Овај догађај пријављен надлежној полицијској управи у Карловцу чији службеници су обавили увиђај стоји на сајту  Горњокаловачке епархије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана