Након Меденице "пали" и полицајци и цариници

Г.С.
Након Меденице "пали" и полицајци и цариници

Подгорица - Након хапшења бивше предсједнице Врховног суда Црне Горе Весне Меденице, настављена велика акција црногорске полиције. Ухапшени и полицајци.

Како наводе подгоричке Вијести, припадници Сектора за борбу против криминала током ноћи и јутра ухапсили су више особа због сумње да су припадници криманалне групе или да су обављали одређене кримиалне активности за ту криминалну организацију.

Међу ухапшенима је полицајац из Колашина, М. М, а он је п риведен синоћ, по налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ). Из Управе полиције Вијестима је речено да су сви ухапшени повезани са полицајцем Д.Л. и Милошем Меденицом, сином ухапшене предсједнице Врховног суда.

Према истим информацијама подаци о њиховом учешћу у кривичним дјелима такође су достављени путем међународне правне помоћи.

Како Телевизија Вијести сазнаје, акција хапшења је изведена у више црногорских градова, међу којима су Подгорица, Будва и Бар, али и да се међу ухапшенима налазе припадници Управе царина и полиције.

Из Управе полиције и Специјалног државног тужилаштва ни данас се не оглашавају поводом акције у којој су ухапшени Весна Меденица и најмање пет особа, међу којима има и полицајаца.

Медецина била "под присмотром"

Иначе, хапшење бивше предсједнице Врховног суда Црне Горе, Весне Меденице, главна је тема свих подгоричких медија с обзиром на то да за њом није била расписана потјерница, али је била под појачаним надзором безбједносних служби.

Меденица је ухапшена на подгоричком аеродрому када је покушала да напусти земљу.

Треман особе под безбједносним надзором наводно је, према писању Вијести, добила када је Специјалном државном тужилаштву достављен обрађени материјал са детаљима криминалних активности више чланова криминалне организације у којој је, како су раније писали подгорички медији, и њен син Милош.

Њој је синоћ након саслушања у Специјалном државном тужилаштву одређено задржавање до 72 сата, након чега је враћена у Клиничко болничи центар Црне Горе, пошто јој је након хапшења наводно позлило.

Позивајући се на више извора из Управе полиције и СДТ-а, подгорички дневник пише да се Меденици на терет стављају два кривична дјела - стварање криминалне организације и противзаконити утицај.

Меденица је ухапшена прексиноћ на подгоричком аеродрому Голубовци, а према писању Вијести, намјерава је да посљедњим вечерњим летом отпутује за Београд. Према сазнањима листа, наводно је имала купљену карту у једном правцу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана