Најскупљи пут на свијету - Херцег Нови - Требиње

Vijesti.me
Најскупљи пут на свијету - Херцег Нови - Требиње

Херцег Нови - Возаче у Црној Гори који користе пут Херцег Нови - Требиње то задовољство коштаће их чак три евра, и то за прелазак само 13 километара. Прије тога, требало би да пређу неколико препрека, најчешће у виду крава које прелазе пут.

- Класична пљачка, тешка пљачка, јер су у предизборној кампањи рекли да пограничне општине неће плаћати, а одераше нам кожу. Ја сам јутрос шест евра њима дао за шта, за шта, отимачина класична, превара - каже за "Вијести" грађанин Херцег Новог.  

- Скупо, то је шест марака за нас из Босне и Херцеговне, у два правца 12, а неко пролази и два пута дневно туда, тако да је скупо а лош је пут све саме кривине - каже гост из Билеће.  

Управо због свих тих кривина великим дијелом пута ограничење брзине је 40 километара на час.  

Цијена као за аутопут

Како је је технички добро урађен пут можда говори и чињеница да има невјероватан број знакова упозорења да слиједи оштра кривина, па дупла кривина, па црна или црвена тачка...  

А путарина се наплаћује као на аутопутевима пуног профила. Возач из Новог Сада каже да зна да то није ни профил аутопута, већ је регинални пут.  

- Али ја сам ишао старим путем и веома лоше искуство имам, кроз шуму, прашину, и кад се направио овај пут најмање ми је трошак да платим ту путарину - прича за ТВ Вијести туриста из Новог Сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана