Најјача бура у посљедњих 10 година погодила Сплит

Jutarnji.hr
Најјача бура у посљедњих 10 година погодила Сплит

Сплит - На сплитском подручју у јутарњим сатима забиљежен је оркански удар буре од 155 километара на сат, што је најјача бура у посљедњих десет година у Сплиту, каже Раде Попадић, оснивач портала Crometeo, који се бави праћењем и прогнозирањем времена.

"На Метеоролошкој станици на Марјану јутрос је службено евидентиран оркански удар који је дувао брзином од 155 километара на сат, а тако снажан оркан на сплитском подручју није забиљежен у посљедњих десет година", рекао је Попадић за Хину, преноси Јutarnji.hr.

Подсјетио је како је снажнији оркански удар вјетра од данашњих 155 километара на Метеоролошкој станици Марјан забиљежен 14. новембра 2004. године када је брзина била већа од 170 километара на сат.

Јака бура која јутрос дува на дубровачком подручју, чији удари мјестимично прелазе 100 километара на сат, узрокује бројне проблеме у тамошењм ваздушном, путном, као и поморском саобраћају.

Према информацијама из "Зрачне луке" Дубровник, тамо јутрос нема ни слијетања ни полијетања.

Такође, због јаког вјетра за све облике саобраћаја затворен је и мост "Др Фрањо Туђман", а обилазак је кроз Сустјепан. Јак вјетар такође повремено успорава саобраћај на дионицама аутопута А1: тунел Свети Рок- вијадукт Божићи, Скрадин - Биско, Шестановац - Вргорац и Плоче - Караматићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана