Најезда стјеница у затвору

Танјуг
Најезда стјеница у затвору

 ЗАГРЕБ - Хрватско Министарство правосуђа потврдило је појаву стеница у сплитском затвору на Билицама на коју је, иначе, упозорио бивши начелник Општине Смоквица Кузма Томашић (СДП), који је тамо провео 51 дан.

Томашић је у затвору завршио због сумњи да је злоупотребио положај и за вишемилионску штету у пројекту градње Музеја злата и сребра у Смоквици, а по изласку је указао на велики проблем са стеницама.

"Велика је најезда стеница у затвору, људи су свакодневно изложени убодима. То се покушава ријешити, али оне се само множе и множе. Управа затвора улаже велике напоре, али све се за сада показало безуспешним. Мислим да се без укључивања министарства и неког целовитог решења тај проблем неће решити", рекао је Томашић за хрватску РТЛ.

Из Министарства кажу да се предузимају све потребне мере систематског уништавања стеница, као и мере превенције у сарадњи са надлежним епидемиолошким службама.

"Узрок појаве стеница није могуће са сигурношћу утврдити с обзиром на учестале уласке и изласке особа унутар затворског система", рекли су у Министарству правосуђа, преноси портал Индеx.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана