Најављене нове промјене за прелазак границе са Хрватском

Танјуг
Најављене нове промјене за прелазак границе са Хрватском

ЗАГРЕБ - Министар унутрашњих послова Хрватске и шеф Националног штаба за цивилну заштиту Давор Божиновић најавио је данас поново ревидирање одлуке о обавезном 14-тодневном карантину за грађане БиХ, Србије и Сјеверне Македоније, која је донесена је прије “само два дана”.

Одлука о обавезном карантину за путнике из тих земаља није обавезујућа само за оне који су у транзиту или у случају хитних и оправданих разлога попут сахрана или хитне медицинске помоћи.

Божиновић је на конференцији за новинаре рекао да ипак постоје још неки изузеци и најавио вјероватну нову промјену.

“На нивоу ЕУ постоје ситуације које се подводе под термин 'неодложних личних разлога'. То је усвојено још раније и тај режим је постојао и у вријеме кад је корона криза била на врхунцу. Ако постоје неодложни лични разлози, о чему одлуку доноси гранична полиција, онда је могуће ући, посебно ако се особа врати у року од 24 сата”, појаснио је Божиновић и додао:

“Посљедње одлуке које смо донијели, биле су измјена одлуке о режиму преласка границе која истиче 30. јуна па ћемо до сљедећег понедјељка заправо још једном ревидирати цијели тај режим преласка границе, а с обзиром и на чињеницу да се ради о фази суживота с вирусом неке ће се одлуке доносити и брже”, пренијела је загребачка Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана