Најављене ауто-литије у Црној Гори немају благослов црногорско-приморске Митрополије

Срна
Foto: Твитер

ПОДГОРИЦА- Најаве на друштвеним мрежама да ће бити организоване ауто-литије поводом прошлогодишњих немилих догађаја у Скупштини Црне Горе нису од Цркве нити имају њен благослов, саопштено је из црногорско-приморске Митрополије Српске православне цркве (СПЦ).

Из Митрополије наводе да не виде разлог за организацију манифестација ове врсте с обзиром на то да су дани поста и припреме за празник Рођења Христовог, те да државни органи управо раде на измјени Закона о слободи вјероисповијести.

"Ових дана су на снази епидемиолошке мјере које нас обавезују да водимо рачуна о здрављу својих ближњих", истиче се у саопштењу.

Из Митрополије су пожељели да Богомладенац Христос, чији ће празник рођења ускоро бити прослављен, донесе сваком божански мир и добру вољу.

"Сјећајући се предбожићних дана из прошле године, када је наш вјерујући народ високо уздигнуо барјак своје вјере за одбрану светиња, изражавамо велику благодарност свима који су на било који начин подржали СПЦ у њеној оправданој борби против дискримнаторског Закона о слободи вјероисповијести и неправде, којој је била изложена од бивше власти", наводи се у саопштењу.

Литијама које су у Црној Гори почеле крајем прошле године вјерници су исказали неслагање и протест због усвајања Закона о слободи вјероисповијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана