Најава протеста у Загребу: Издали сте Хрватску, дајемо вам отказ

ГС
Трг жртава фашизма у Загребу
Foto: Илустрација | Трг жртава фашизма у Загребу

ЗАГРЕБ- Опозиционе хрватске странке данима већ најављују протест против владе Андреја Пленковића за 10. септембар на Тргу жртава фашизма, испред централе владајуће Хрватске демократске заједнице (ХДЗ).

У позивима који се шире Хрватском стоји: "Покрали сте све што се покрасти могло - није вам било доста. Уништили сте економију, пољопривреду и продали Куну - није вам било доста. Раселили сте нам дјецу широм свијета - није вам било доста. Украли сте нам живот, садашњост, будућност и домовину - и још вам није доста. Опљачкали сте имовину хрватског народа, а говорите како МИ морамо стегнути каиш".

Сада, поручују, "МИ кажемо ДОСТА ЈЕ! Издали сте Хрватску! ДАЈЕМО ВАМ ОТКАЗ", стоји у најави протеста објављеној на страници "Слободни заједно".

Представници опозиционог Моста, преноси хрватски портал Индекс, позивају на масовне протесте, а Мостов Марин Милетић је на Фејсбуку написао: "Ја ћу доћи. Дођи и ти. Хрватска, љубави наша".

Претходно је објавио подужу објаву у којој објашњава зашто ће доћи на протест у суботу 10. септембра.

"Хрватска се мора ослободити корупције. Корупција нас гуши. Ради корупције је народ, мали човјек изгубио ваљда стотине милијарди које је мафија покрала током свих година наше слободе. Домољубни грабежљивци су она интересна група која Хрватску никада није вољела. Проституирали су домољубље за своје себичне интересе и пуњење властитих џепова".

Поручио је и да "ти фејкери домољубни су народу говорили да стегне каиш, да нећемо моћи да се гријемо ове зиме на колико желимо степени, а онда су ти фејкери и мафијаши КРАЛИ тај исти гас и пунили себи рачуне".

И Миро Буљ је позвао на протест и поручио: "Ова екипа у ИНА-и, изгледа, није радила сама и без знања врха ХДЗ-а! Подршка протесту испред ХДЗ-а 10. септембра! Лопове треба рушит с власти док нас нису покрали до краја", пренио је Индекс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана