Награда из Пољске владици Јоаникију

Срна
Награда из Пољске владици Јоаникију

ПОДГОРИЦА - Фондација “Кнез Константин Острошки” овогодишњу наградну диплому и медаљу додијелила је епископу будимљанско-никшићком Јоаникију за заслуге за развој православне мисли, културе и духовности.

Намјера Фондације је да кроз додјелу награде владици Јоаникију, као најближем сараднику блаженопочившег митрополита Амфилохија, ода признање стотинама хиљада грађана Црне Горе који су на миран начин устали у одбрану своје Цркве, саопштила је Епархија будимљанско-никшићка.

Награда, коју је 1989. године установио највећи и најпознатији православни часопис Пољске православне цркве “Православни преглед”, додјељује се заслужним личностима широм свијета.

Неки од њених познатих лауреата су: патријарх Грузије Илија Други, митрополит пољски Сава, архиепископ албански Анастасије.

Комисија за додјелу награда Фондације “Кнеза Константина Острошког” награду објављује у фебруару, док се награда традиционално уручује у току васкршњих празника, за вријеме међународног фестивала православних црквених хорова у граду Хајнувка у Пољској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана