Национал објавио транскрипт у којем се помиње супруга премијера Пленковића

Танјуг
Национал објавио транскрипт у којем се помиње супруга премијера Пленковића

ЗАГРЕБ- Хрватски недјељник Национал објавио је нове транскрипте разговора снимљених током истраге у афери "Ветроелектране", који се налазе у списима Уреда за борбу против корупције и организованог криминала (Ускок), а у којем се помиње Ана Маслаћ, супруга премијера Андреја Пленковића.

Национал пита хоће ли Ускок провјерити да ли се премијерова супруга "непримјерено уплела у запошљавање своје пријатељице".

Ријеч је о транскрипту разговора од 5. децембра 2019. између Илијане Крешић Рајић, некадашње савјетнице актуелног министра одбране Марија Баножића и Иване Пинтар, Баножићеве помоћнице у Министарству државне имовине гдје је раније био министар.

Пинтар је, иначе, особа чији разговори су прислушкивани у оквиру истраге у случају Јосипе Чулине (екс Римац), подсјећа хрватски портал Индекс.

У транскрипту који је објавио Национал, њих двије коментаришу Ивану Мамић, члана загребачког ХДЗ-а, некада запослену у Хрватском сабору и ХДЗ-ову одборницу у Скупштини Загреба, те службеницу Министарства приреде, а потом и Министарства образовања.

"Ко је она, дошла је за замјеницу само зато што је пријатељица с Аном Маслаћ, ко је она, небитна је", каже Илијана Крешић Рајић Ивани Пинтар, пише Национал уз напомену да су супруга Пленковића и Мамићева биле заједно у парламенту.

Индекс је овим поводом тражио коментар од Ане Маслаћ Пленковић преко портпарола Владе, који ће, кажу, објавити када га добију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана