Начелник хрватске општине рачун у борделу платио службеном картицом

ГС
Foto: Вечерњи

Начелник општине Муртер-Корнати Тони Турчинов једне ноћи средином априла 2019. године између 1.37 и 3.38 ујутро, у клагенфуртском клубу La Cocotte, трипут је користио општинску картицу и потрошио 1.560 евра буџетског новца.

Како сазнаје Телеграм, ради се о три рачуна, два од 600 евра те једном од 360 евра, а клуб о којем се ради био је легални бордел којему је на службеним страницама писало да пружа еротично искуство с non-stop show програмом. Гости клуба могли су бирати и интимно дружење с 10 до 15 дјевојака у седам посебних соба на два спрата.

Турчинов: Случајно сам помијешао картице

У одговору за Телеграм Турчинов је казао како је био на вечерњем дружењу у борделу с потенцијалним гостима и домаћинима те да је случајно помијешао картице. Наиме, тврди да је рачун хтио платити приватном картицом, јавља Индекс.

"Моја приватна и службена картица исте су банке и у тим вечерњим сатима дошло је до грешке због које се испричавам својим мјештанима", написао је у одговору тврдећи да је обештетио буџет тако да је приватном картицом онда платио трошкове ноћења у хотелу за 12 људи.

Занимљиво је да су ти трошкови износили тачно 1560 евра, али и да су, према првом одговору, у Аустрију путовали само он, директорица локалне туристичке заједнице те једна рецепционерка. На упит Телеграма којих је још девет људи спавало у хотелу, из општине су рекли да не могу одговорити јер морају заштитити њихову приватност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана