На загребачком аеродрому ухватили Бразилку са скоро килограм кокаина у желуцу

Срна
На загребачком аеродрому ухватили Бразилку са скоро килограм кокаина у желуцу

ЗАГРЕБ - Држављанка Бразила (28) из Сао Паула преко Лисабона авионом долетјела је у Загреб, с претходно прогутаних 76 капсула испуњених кокаином.

Полицијски службеници Полицијске управе загребачке довршили су криминалистичко истраживање над 28-годишњом држављанком Бразила због сумње у неовлаштену производњу и промет дрогама.

„Наиме, сумња се да је 3. листопада 2021. године авионским летом из Сао Паула преко Лисабона пристигла на територију Републике Хрватске, тачније на простор Зрачне луке „Фрањо Туђман” у Загребу.

Приликом обављања царинског прегледа, путница је подвргнута надзору у склопу којег је учињен рентгенски снимак абдомена те је на истом био видљив већи број страних тијела у пробавном тракту осумњичене.

Одмах по уоченом, осумњиченој је у циљу заштите њеног здравља и живота пружена одговарајућа медицинска помоћ у КБЦ-у Загреб.

Током боравка у болници оправдана је сумња цариника и полицајаца те је доказано да је у тијелу преносила укупно 76 комада капсула испуњених дрогом кокаин, које је претходно прогутала у Бразилу.
Дрога која је на тај начин унесена у Републику Хрватску укупне је тежине око 990 грама. Циљ уноса капсула пуњених дрогом кокаин била је даљња препродаја”, наводи Полицијска управа Загребачка.

Након довршеног криминалистичког истраживања осумњичена је предана притворском службенику док је казнена пријава поднијета надлежном државном тужилаштву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана