На списку непожељних за Москву Марковић, Брајовић, Ђукановић...

Срна
На списку непожељних за Москву Марковић, Брајовић, Ђукановић...

Подгорица - Црногорски премијер Душко Марковић, предсједник Скупштине Иван Брајовић и лидер Демократске партије социјалиста /ДПС/ Мило Ђукановић налазе се, између осталих, на листи црногорских држављана којима је забрањен улазак у Русију, пише подгоричка "Побједа".

Из црногорског Министарства спољних послова најављено је да ће бити послата молба руском министарству да им доставе списак непожељних особа да би се избјегла ситуација која се десила посланику Миодрагу Вуковићу.


"Побједа" пише да Москва нема обавезу, нити намјеру, да објелодањује листу непожељних особа из Црне Горе.

Извор близак руској дипломатији тврди да су на црној листи сви чланови Владе, посланици црногорског парламента - њих 46 који су гласали за Протокол о приступању НАТО, као и директори већих државних компанија.

"Списак садржи имена најмање 70 особа и званична Москва ће се стриктно придржавати црне листе на аеродромским пасошким контролама. Чак су провјеравани и посланици Демократског фронта на својим путовањима", наводи извор листа.

Осим челника и бројних функционера ДПС-а, на црној листи су и посланици Социјалдемократске партије предвођени Ранком Кривокапићем, без обзира на то што бојкотују парламент, али су гласали у Скупштини Црне Горе за улазак у НАТО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана