На ратиштима у Сирији и Ираку шест црногорских држављана

Срна
На ратиштима у Сирији и Ираку шест црногорских држављана

Подгорица - Шест црногорских држављана учествује у борбеним дејствима терориста у Сирији и Ираку, рекао је данас предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану Мевлудин Нухоџић.

На данашњој сједници Одбора закључено је да је неопходно да Агенција за националну безбједност настави да прати "безбједносни феномен исламског вјерског екстремизма и радикализма у свјетлу активности терористичке организације жИсламска државаж".

Нухоџић је рекао да је потребан оперативни ангажман, интензивна сарадња са регионалним и партнерским службама, спровођење заједничких операција и предузимање других активности свих надлежних државних органа, сагласно прописима који регулишу ту област.

На питање шта ће предузети Одбор у вези са пријетњом "Исламске државе" Црној Гори путем видео-поруке, Нухоџић је рекао да те пријетње не треба прецјењивати, али ни потцјењивати.

"Суштина је да надлежни државни органи, у сарадњи са регионалним и партнерским службама, прате те пријетње са довољно опрезности, прикупљајући податке о свим тим случајевима", навео је Нухоџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана