На полицијској академији лажирани дипломски радови

Агенције
На полицијској академији лажирани дипломски радови

Загреб - На Полицијској академији у Загребу суспендована су два предавача због сумње да су учествовала у лажирању 26 дипломских радова у протекле четири године.

Портал "индекс.хр" објавио је да су на Високој полицијској школи при Полицијској академији Министарства унитрашњих послова Хрватске суспендована два виша предавача који се сумњиче да су омогућили плагирање 26 дипломских радова полицајаца од 1. јануара 2008. до 16. октобра ове године.

Из МУП-а је потврђено да су два наставника Високе полицијске школе удаљени из службе, те да је против њих предложено покретање дисциплинског поступка.

"Утврђено је да су они били ментори при изради и одбрани дипломских и специјалистичких радова који су у цијелости или у битном дијелу одговарали садржају ранијих писаних дипломских или завршних радова објављених код истих ментора", наводе из МУП-а.

Сличности у радовима открила је комисија за дигитализацију завршних и специјалистичких радова ове школе, која је уочила већи број радова истог или сличног наслова, који су потом детаљније испитани.

Међу лицима за која се сумња да су преписали дипломске радове, према писању портала, налази се и главни секретар ХДЗ-а Милијан Бркић, који је био један од три најбоља студента у својој генерацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана