На „Фејсбуку“ отворена страница "правда за Палевског", грађани у шоку

Танјуг
На „Фејсбуку“ отворена страница "правда за Палевског", грађани у шоку

СКОПЉЕ - Велики број грађана на друштвеним мрежама тражи најстроже казне за починиоце монструозног двоструког убиства у Скопљу и Велесу, па и враћање смртне казне, а истовремено je на „Фејсбуку“ је отворена страница на којој се тражи "правда" за првооптуженог у овом случају Љупча Палевског Палча, уз тврдњу да му је све подметнуто.

Палевски је прijе два дана ухапшен у Турској, а Сjеверна Македонија је већ започела процес његовог изручења, који би, међутим, могао да потраје од три мјесеца до годину дана.

Министар унутрашњњих послова Сјеверне Македоније Оливер Спасовски је у једној изјави тражио забрану политичке странке Палевског Десно.

У формираној „Фејсбук“ групи у којој се тражи "правда за Палевског" даје се подршка првоосумњиченом за убиство малољетне Ване Ђорђевске и пензионисаног берберина Панча Жежовског, уз тврдње да му је све намјештено, што је изазвало револт грађана Северне Македоније.

„Фејсбук“ групу су отвориле присталице Палевског, који је оснивач и предсједник политичке партије Десно.

Иначе, странка Палевског се већ неко вријеме у македонској јавности оптужује за ширење говора мржње и изазивање националне, расне и вјерске нетрпељивости.

Мета говора мржње Палевског је, како преноси портал скопске тв. Канал5, били су монаси манастира Светог Јована Бигорског, али се наводи и да је имао сараднике у редовима Македонској православној цркви. Иначе, сви осумњичени за двоструко убиство које је узнемирило македонску и јавност земаља региона, били су чланови странке Десно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана