На демонстрацијама у Македонији без маски и фантомки

Агенције
На демонстрацијама у Македонији без маски и фантомки

Скопље - На протестима, који се сваког дана одржавају у Македонији због прикривања убиства двадесетдвогодишњег Мартина Нешковског и полицијске бруталности, забрањено је ношење маски, фантомки, марама, као и камења, флаша и других предмета.

Организатори су позвали све који излазе на протесте да се придржавају ових правила, јер ће се, у противном, сматрати да су против протеста и већина демонстраната ће их спријечити у њиховим намјерама да изазову инциденте.

Апел је услиједио након што се малобројна група грађана на свим протестима, посебно испред зграде Владе, појавила маскирана, почела да баца предмете у правцу полиције и изазвала инциденте.

Апел се упућује и због могућности да се такви људи убаце ради стварања другачије слике о мирним протестима и као оправдање да полиција употријеби силу.

У Македонији ће вечерас, осим у Скопљу, протести бити одржани у мјесту Свети Никола, у Штипу, Охриду, Куманову, Кавадарцима, Струмици, Прилепу и Битољу.

Антивладини протести у Македонији почели су у уторак, 5. маја, након што је лидер опозиционог Социјалдемократског савеза Македоније /СДСМ/ Зоран Заев објелоданио да је Нешковског прије готово четири године на прослави изборне побједе владајућег ВМРО-ДПМНЕ убио полицајац на дужности Игор Спасов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана