На Банији изгорјела кућа Љубе Обрадовић, не зна се гдје је старица

Срна
На Банији изгорјела кућа Љубе Обрадовић, не зна се гдје је старица

ГЛИНА - У селу Доњи Класнић, у околини Глине, потпуно је изгорјела стара дрвена кућа у којој је живјела деведесетогодишња Љуба Обрадовић, јавили су хрватски медији.

Из Полицијске управе сисачко-мославачке навели су да је увиђај у току, те да не могу дати више информација.

Замјеник градоначелника Глине Бранка Бакшић Митић потврдила је за портал "24 часа" да је изгорјела кућа Љубе Обрадовић, да се не зна гдје је она и да је још траже.

Она је додала да се не може са сигурношћу рећи шта се тачно догодило.

"Пожар је избио синоћ. Кад су волонтери данас Љуби носили ручак, видјели су остатке завршног, тињајућег пожара. Позвани су ватрогасци. Не знамо сада са сигурношћу шта је с баком Љубом. Полиција је нешто пронашла, али не знам тачно шта. Рекли су ми да нађем неког њеног живог рођака за ДНК анализу", рекла је Митићева.

Командант ватрогасног друштва из Глине Младен Бобета навео је да је пожар избио у ноћи, а дојаву су добили тек око 12.30 часова сљедећи дан од волонтера који су ишли старици у посјету.

"Кад су стигли на терен, пожар је био готово завршен. Полиција је пронашла и изузела материјал на згаришту, те га послала на анализу. Љубе Обрадовић није било и не може са сигурношћу ништа потврдити до завршетка полицијског увиђаја", рекао је Бобета и додао да познаје Љубу, која живи сама у забаченом дијелу Доњег Класнића, те да су јој глински ватрогасци доносили потрепштине и пружали помоћ.

Медији подсјећају да је Обрадовићева живјела у тешком сиромаштву у трошној кућици. О њој је писано 2019, када је, након 58 година живота без електричне енергије, добила струју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана