Такмичење у излежавању: За награду од 1.000 евра и даље се бори 17 учесника

СРНА
Foto: Анадолија

ПОДГОРИЦА - У етно селу Монтенегро-Брезна, између Никшића и Плужина, у току је традиционално такмичење у излежавању, за награду од 1.000 евра и даље се бори 17 учесника.

Организатор такмичења и власник Етно-села Монтенегро Мићо Благојевић рекао је да се ове године пријавио 21 такмичар.

"Тројица су одустала први дан, један јуче. Има их из региона, из Хрватске, БиХ, као и Руса, Украјинаца", каже Благојевић, додајући да мисли да их има више ове године јер је награда за побједника 1.000 евра.

Он је изразио увјерење да ће ове године бити оборен рекорд од 117 сати лежања, који је постављен претпрошле године.

"Видим да су упорни. Нису захтјевни, имају оброке, донесемо им понешто да попију, поједу, издржали су јуче по киши четири-пет сати. До четвртка је најављено лијепо вријеме, тако да мислим да могу још дуго да леже", рекао је Благојевић.

Једна од учесница рекла је да је излежавање почело у петак, 18. августа, у 10.00 часова, да је такмичење веома забавно, а екипа сјајна.

"Ово мјесто је прелијепо, чист ваздух, домаћа храна… Ми смо уморни и одмор нам је јако потребан", рекла је она и нашалила се да им је, прије свега, упала сјекира у мед.

Она је појаснила да на сваких осам сати имају 10 минута да оду до тоалета, да се мало протегну.

"Разговарамо, упознајемо се, тренутно нас је овдје 17. Уживамо на друштвеним мрежама, гледамо филмове, читамо књиге", додала је такмичарка.

Друга учесница, која је већ једном побиједила у овом такмичењу и поставила рекорд, каже да се ове године пријавила јер је награда врло привлачна, али и да се мало одмори. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана