Музеј Мимара поново освануо са порукама "Ди си липа" и "Ди си радости"

Танјуг
Foto: Индекс.хр

ЗАГРЕБ - Дан након што је у хрватском парламенту судија Високог кривичног суда Иван Турудић, на приједлог Владе премијера Андреја Пленковића и владајућег ХДЗ, изабран за главног државног тужиоца, испред загребачког музеја Мимара данас су поново, као и прије седам дана, освануле поруке "Ди си липа" и "Ди си радости".

Графити су инспирисани порукама објеледањеним из преписке Турудића и некадашње државне секретарке Јосипе Римац, којој се суди за корупцију.

Пре седам дана графити су брзометно прекривени. 

Из Мимаре су за загребачку Н1 тв., рекли да они нису наручили њихово уклањање , а исти одговор добили су, каже и из Министарства културе.

Хрватски портал Индекс се такође придружио акцији пласирања ових порука у јавности па је протеклих дана у неколико наврата у свом логоу име замијенио са "Ди си радости".

Графити истог садржаја појавили су се јуче на Тргу жртава фашизма у Загребу, али и на Горњем граду писало је "Само ме ти можеш смирити", што је део поруке које је Римац упутила посланику Предрагу Штромару.

Турудић је изабран за шефа ДОРХ-а већином посланичких гласова у парламенту упркос противљењу опозиције, дијела јавности и предсједника државе Зорана Милановића који тврди да постоје озбиљне безбједносне препреке за избор овог судије за главног државног тужиоца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана