Муж пријетио жени у сплитској судници: Убићу те, неће четници узимати мој труд

Агенције
Муж пријетио жени у сплитској судници: Убићу те, неће четници узимати мој труд

У општинском суду у Сплиту у понедјељак се одвијала драматична ситуација, при чему су морала да интервенишу чак три полицајца како се не би реализовале пријетње које је један старији мушкарац упутио својој супрузи.

Она је, наиме, у поњедељак давала исказ у предмету у којем је њен муж оптужен за насиље над њом и дјецом.

Како пише Слободна Далмација, поморац – капетан брода пријављен је за продужено кривично дјело пријетње и кривично дјело присиле према службеној особи те му је одређен истражни затвор. Терети се да је супрузи током давања исказа својим понашањем изазвао осјећај страха и личне угрожености, а након што му је судија Ивана Билушић наложила да напусти судницу због ометања расправе, кренуо је према супрузи.

На суду јој се обратио ријечима: “Ку**о, д**љо, нећеш се користити мојим знојем и трудом, ј**еш се с наркоманом и полицајцима. Убићу те, ријешићу ја тебе и неће ми четници узимати мој труд”.

Судија Билушић тада је позвала правосудне полицајце да интервенишу у сврху заштите живота и безбједности особа у судници па се поморац окомио и на њих. Када му је један од полицајаца наредио да престане с пријетњама и виком, још више је подивљао.

– Свих ћу вас ријешити, ријешићу то на свој начин, ку**а једна, жели ми одузети моју имовину, нисам видио дјецу двије године – урлао је он у судници.

Све вријеме је пружао активни отпор, па и у тренутку када су полицајци покушали да примене средства присиле како би га физички свладали. Полицајца који му је издао упозорење 46-годишњак је лакше повреде у виду посекотина на лицу и лијевој подлактици те му је задао ударац у груди, а дошло је и до истегнућа леђног мишића.

На крају су полицајци успјели да свладају поморца, јавља Слободна Далмација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана