Мушкарац ухапшен због пријетњи Пленковићу пуштен на слободу, уз мјере забране

Срна
Мушкарац ухапшен због пријетњи Пленковићу пуштен на слободу, уз мјере забране

СИСАК- Мушкарац из Кутине, који је ухапшен због пријетњи хрватском премијеру Андреју Пленковићу, пуштен је на слободу, али су му изречене мјере опреза.

Тужилаштво у Сиску је саопштило је истражни судија одбио приједлог да одреди истражни затвора за шездесеттрогодишњег мушкарца из Клетишта код Кутине, али му је изрекао мјере опреза попут забране напуштања боравишта и обавезно редовно јављање надлежној полицијској станци.

Из Тужилаштва су најавили да ће поднијети жалбу на ову одлуку.

Тужилаштво је саопштило да постоји основана сумња да је овај мушкарац 12. и 13. октобра на својој адреси у околини Кутине у разговору са медијима изрекао озбиљне пријетње премијеру подстакнут нападом на полицијске службенике који су били на обезбјеђењу зграде Владе Хрватске.

Он је након пуцњаве на Марковом тргу изјављивао да је нападач Данијел Безук хтио убити премијера, али да је то требало да препусти њему и оцу нападача, те је додао и како о томе он лично машта, саопштила је раније полиција.

Приликом претреса куће и других просторија, те возила полиција је код њега пронашла и одузела пушку ручне израде, ваздушну пушку, више комада ручних бомби и граната, те више од 200 комада разне муниције.

Због пријетњи премијеру Андреју Пленковићу на друштвеној мрежи загребачка полиција јуче је ухапсила и мушкарца од 48 година, који је завршио у полицијском притвору.

Из ХДЗ-а су саопштили да је предсједник Владе и ХДЗ-а Андреј Пленковић на адресу у централи странке примио писмо с бијелим прахом и пријетњом смрћу.

Медији у Хрватској су пренијели да се текст поруке у писму завршава ријечима "а за издајнике један од лијекова је и новичок".

Данијел Безук (22) је 12. октобра на Марковом тргу испалио више метака у полицајца, а двадесетак минута касније извршио је самоубиство. Након овог напада ниво заштите је повећан за премијера Андреја Пленковића и предсједника Зорана Милановића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана