Мушкарац који је убио супругу имао забрану приближавања

Срна
Мушкарац који је убио супругу имао забрану приближавања

Мушкарац који је јутрос у Новској убио супругу, па извршио самоубиство, имао је забрану приближавања супрузи према којој је већ био насилан, пишу хрватски медији.

Педесетчетворогодишњак је ушао у бутик у којем је била његова 39-годишња супруга, иначе власница радње, с којим дуже вријеме није живјела и задао јој више убодних рана од којих је на мјесту преминула, а он је побјегао с лица мјеста.

У међувремену је извршио самоубиство, а полиција је пронашла његово тијело.

Хрватски медији наводе да је он и раније био насилан према супрузи, а након што је пријављен 13. августа за наметљиво понашање, кратко је боравио у затвору. Међутим, пуштен је слободу и одређена му је забрана приближавања.

Замјеник тужиоца из Сиска Сања Јагушт рекла је да је било поступање у вези са пријавом жртве због тјелесне озљеде, пријетње и наметљивог понашања.

“Тада је дежурни замјеник процијенио да се та опасност може отклонити забраном приближавања жртви, с тиме да до данас није било пријављено да је та мјера била кршена”, рекла је она.

Мушкарац је и раније био у затвору због убиства које је починио прије готово тридесет година. У тучи је усмртио једног мушкарца и био осуђен на вишегодишњу затворску казну.

Ријеч је о блажој мјери опреза, пише Телеграм. Потврдила је да је 54-годишњак прије 30 година проглашен кривим на казну затвора од три године због наношења тешке тјелесне озљеде са смртном посљедицом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана