Мушкарaц из Кутине приведен због пријетњи Пленковићу

Срна
Мушкарaц из Кутине приведен због пријетњи Пленковићу

КУТИНА - Мушкарац (63) приведен је данас на подручју Кутине због пријетњи хрватском премијеру Андреју Пленковићу, а полиција је саопштила да је пронађено и оружје, те су и овај случај довели у вези са елементима тероризма на Марковом тргу у Загребу.

Полиција је утврдила да је шездесеттогодишњак у најмање два наврата различитим особама рекао да циљ Данијела Безука није био да убије полицајце на Тргу Светог Марка већ да вјерује да би, да га је видио, усмртио предсједника Владе, појаснили су из полиције.

Напоменуто је да је ухапшени рекао да је Безук то требало да препусти њему и свом оцу, а за себе је навео како он о томе машта, преносе хрватски медији.

Полиција извршила и претрес куће, других просторија и возила ухапшеног и пронашла је више комада ватреног оружја, муниције и експлозивних материја који су одузети.

Он је послије криминалистичког истраживања предат притворском надзорнику, а против њега је поднесена кривична пријава.

Данијел Безук (22) је 12. октобра на Марковом тргу испалио више метака у полицајца, а двадесетак минута касније извршио је самоубиство.

Полиција је током ове седмице ухапсила и нападачевог оца, који је потом пуштен на слободу.

Хрватски премијер Андреј Пленковић потврдио је новинарима да је он лично био мета напада на Банске дворе, јер појединци из политичког и медијског живота подстичу на нетолеранцију и мржњу према њему.

Након што је нападач Данијел Безук пуцао на Банске дворе, ниво заштите је повећан за премијера Андреја Пленковића и предсједника Зорана Милановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана