Мушкарац из БиХ осумњичен за силовање 15-годишње Украјинке у Истри

Г.С.
Мушкарац из БиХ осумњичен за силовање 15-годишње Украјинке у Истри

ПУЛА - Пулско Жупанијско државно тужилаштво у Хрватској од почетка јуна проводи истрагу против Н. Ш. из БиХ због сумње да је у једном хотелу у Истри силовао 15-годишњу дјевојку, која је с породицом избјегла из ратом захваћене Украјине.

Из докумената објављених на страницама Жупанијског суда у Пули видљиво је да се окривљени путем бранитеља жалио на рјешење о провођењу истраге и рјешење којим му је забрањено контактирати или прилазити жртви те малољетном свједоку. Обје је жалбе суд одбио као неосноване.

Из судских рјешења даје се закључити да је мушкарац осумњичен да је у једном хотелу у Истри у којем је 15-годишњакиња смјештена с породицом присилио жртву на орални сексуални однос.

О томе што јој се догодило малољетница је својој пријатељици слала поруке на телефон те је све испричала и својој мајци која је полицији пријавила злочин, пише Глас Истре.

Жалећи се на рјешење о провођењу истраге, осумњичени Н. Ш. је навео да не постоји основана сумња да би он починио кривично дјело силовања, да према жртви није примијенио силу те да је орални сексуални однос био добровољан.

Истакнуо је и да у случају да је била примијењена сила жртва не би имала могућност узети мобилни телефон и писати поруке пријатељици.

Суд жалбу није уважио, између осталог и зато што су и пријатељица жртве којој се обратила за помоћ и један свједок у истрази рекли да је 15-годишњакиња била у шоку и плакала и да због шока није била у стању побјећи, а нити говорити.

Одбијајући жалбу окривљеног суд је устврдио да основану сумњу да однос није био добнровољан и поткрепљује садржај порука које је жртва послала пријатељици тражећи помоћ, те уплакано и узбуђено стање жртве "па околност што је жртва стигла послати поруке засад не искључује постојање основане сумње".

Окривљенику је суд рјешењем одбио и жалбу против рјешења о одређивању мјера опреза Жупанијског државног тужилаштва у Пули којим му је забрањено приближавање, успостављање или одржавање везе са жртвом и малољетном свједокињом којима се не смије приближити на раздаљину ближу од 100 метара.

Истим рјешењем су окривљеном Н. Ш., који досад никад није казнено пријављиван ни прекршајно кажњаван, привремено одузети лични документи издани у Босни и Херцеговини те му је наложено да се редовно јавља полицији, а све како би га се онемогућило да побјегне из земље и избјегне кривични поступак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана