МУП Црне горе није хапсио Кељмендија

Агенције
МУП Црне горе није хапсио Кељмендија

Подгорица - Црногорски министар полиције Рашко Коњевић саопштио је да полиција Црне Горе није учествовала у акцији хапшења контроверзног бизнисмена Насера Кељмендија.

Црногорска полиција је, према његовим ријечима, крајем априла колегама у Босни и Херцеговини доставила оперативне податке о 21 особи које су имале везе са косовским бизнисменом.

Кељменди, који је често боравио у Црној Гори гдје посједује значајне некретнине, није црногорски држављанин, казао је министар полиције на сједници скупштинског одбора на којој је разматран извјештај о раду МУП-а у прошлој години.

Навео је да је полиција Црне Горе 24. априла на захтјев власти БиХ доставила оперативне податке о 21 особи, које су имале везе са Кељмендијем, али да није била укључена у акцију хапшења.

Сусједне земље ни након хапшења косовског бизнисмена нису тражиле од Црне Горе да се укључи у тај случај, саопштио је Коњевић.

Кељменди је ухапшен 6. маја у Приштини по потерници власти БиХ расписаној прошле године. Према полицијским информацијама, Кељменди је главни финансијер и организатор промета хероина од Истанбула и Албаније преко Пећи, Рожаја и Новог Пазара до западне Европе.

Он је често боравио у Црној Гори гдје посједује вриједне некретнине, а у једном од ретких интервјуа тврдио је да је донирао новац за референдум о државној независности.

Његово име помиње се и у нерасветљеној афери "листинг" из 2011. године - листинга Кељмендијевих телефонских контаката објављених у медијима који указују на његове везе са шефом полиције у Улцињу, појединим локалним функционерима и службеницима Агенције за националну безбедност (АНБ).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана