МУП Црне Горе: Киша угасила скоро све пожаре, али пожарна сезона није прошла

Танјуг
Foto: Телеграф

ПОДГОРИЦА- Киша која је јутрос пала угасила је скоро све пожаре на територији Црне Горе, саопштило је Министарство унутрашњих послова те земље напомињући да због предстојећих високих температура пожарна сезона још није прошла.

Како су казали, протекли дани су показали да је систем заштите и спашавања фукционисао у пуном капацитету, организивано, одговорно и професионално, а Директорат за заштиту и спашавање координирао је бројне активности које су за резултат имале брз и ефикасан одговор на свим опожареним подручјима, преноси ЦдМ.

“Чињеница да нисмо имали страдалих лица, изгорјелих стамбених објеката, оштећену саобраћајну и другу инфраструктуру, даје нам за право да кажемо да је систем заштите и спашавања био на висини задатка у борби са ватреном стихијом претходних дана”, наводе из МУП-а.

Истичу да борба није била ни лака ни једноставна, напротив на моменте је била и критична и драматична.

“Ипак, херојском борбом ватрогасаца спасилаца, којима и овом приликом честитамо на исказаној храбрости и професионалнисти, успјели смо да сачувамо све угрожене објекте и друга материјална добра наших грађана. Нажалост, страдао је један дИо еко система, али без обзира на жељу, одлучност и спремност били смо немоћни. Верујемо да причињена штета није велика јер је најчешће горјела трава, ситно растиње и шумски коров”, кажу из МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана