Мугоша: Црна Гора је у великој институционалној кризи

Танјуг
Foto: gradski.me

ПОДГОРИЦА - Посланик опозиционе Социјалдемократске (СД) Борис Мугоша изјавио је да ова странка и сада више тежи изборима као најдемократскијем виду за излазак из политичке кризе, али су, каже, увијек спремни да разговарају и о потенцијално другим моделитетима да би видјели да ли постоји могућност да се период до избора преброди на адекватнији начин.

Црна Гора се налази у великој институционалној кризи, каже Мугоша и додаје да је питање да ли би избори било шта промијенили у формирању нове владе.

"Вјероватно би се изгубило три, четири мјесеца на изборе и преговоре, а стагнирамо на путу ЕУ интеграција. Сви модели су на столу, а озбиљни политилки субјекти би требало да разматрају све опције", навео је Мугоша гостујући у емисији Линк Радија Црна Гора.

Он је потврдио да је било неформалних контаката са лидером покрета УРА Дританом Абазовићем о формирању нове владе, али је додао да СД још нема концепт те мањинске владе.

"Ми још немамо концепт те мањинске владе, рекли смо да на слијепо нећемо подржавати било шта. Мањинска влада је један од модела", казао је, између осталог, Мугоша.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана