Може и другачије: Македонци захвални Србији за помоћ у гашењу пожара

Срна
Може и другачије: Македонци захвални Србији за помоћ у гашењу пожара

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Сјеверне Македоније Панчо Тошковски захвалио је Србији за помоћ Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације у санирању шумских пожара који су у јулу избили на подручју општина Неготино, Конче и Штип.

Подсјећамо, исту помоћ Србија је понудила и БиХ али иста није реализована због противљења политичара из Федерације БиХ.

Тошковски је на састанку са премијером Србије Милошем Вучевићем рекао да је Сјеверна Македонија опредијељена за успостављање пројекта размјене полицијских службеника двије земље, прије свега у туристичким областима, као и за успостављање заједничког граничног портала Србије и Сјеверне Македоније, саопштено је из Владе Србије.

Вучевић је оцијенио да се сарадња двије земље заснива на традиционално пријатељским везама два народа и добросусједским односима, додајући да је Србија опредијељена за његовање партнерских веза са Сјеверном Македонијом и пружање подршке по питању европских интеграција и регионалне сарадње.

Када је ријеч о ситуацији у региону, Вучевић је изразио негодовање због одлуке Скопља да буде коспонзор резолуције о Сребреници у УН, наглашавајући да то, као и усвајање те резолуције не доприноси миру и стабилности у региону и његовој чвршћој сарадњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана