Мост наставља разговоре са коалицијом око СДП-а

Срна
Мост наставља разговоре са коалицијом око СДП-а

Загреб - Коалиција "Мост" наставиће разговоре са коалицијом окупљеном око СДП-а о формирању нове владе у Хрватској, а досадашњи премијер Зоран Милановић рекао је да више неће бити на тој функцији.

Милановић је након састанка, који су раније напустили представници коалиције окупљене око ХДЗ-а, рекао да ће истрајати да мандатар буде лидер "Моста" Божо Петров.

Петров је истакао да би до уторка требало да буде познато име мандатара, као и да је коалиција око ХДЗ-а својим одласком испала из разговора, преносе хрватски медији.

"Конкретних имена на столу није било. Разговарали смо о форматима и начину на који видимо будућу владу", рекао је Петров.

Нови састанак заказан је за сутра ујутро.

Милановић је рекао да сматра да Петров има одређени легитимитет за мјесто премијера те да ће бити настављени разговори о начинима функционисања извршне власти и Сабора.

"Ја нећу више бити премијер, то је готово. Радићу неки озбиљан посао, договорићемо се", додао је Милановић.

Предсједник ХДЗ-а Томислав Карамарко, који је раније изашао са трипартитнога састанка с представницима "Моста" и коалиције предвођене СДП-ом, изјавио је да не може потписивати услове које је понудио "Мост".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана