Москва: Ухапшена четири шефа мафије

Танјуг
Москва: Ухапшена четири шефа мафије

Москва - Полиција је упала синоћ у један ресторан у мјесту Николина Гора, близу Москве, и ухапсила четири шефа мафије и 19 чланова криминалне банде.

Они су се ту састали да би направили план шта и како послије убиства вође клана Аслана Усојана (75), познатог као Грандпа Хасана, саопштило је данас руско министарство унутрашњих послова.

Полиција је направила рацију у ресторану, након што је сазнала да ће се ту састати осумњичени из Русије и Белорусије како би разговарали “о низу питања криминалног карактера”, наводи се у саопштењу министарства.

“Током тајног састанка одржаног под велом прославе рођендана једне више 'криминалне личности', требало је да се разговара о наредним корацима након недавног убиства Усојана”, наводи се још у саопштењу руског министарства.

Грандпа Хасан је сматран једним од најутицајних кумова организованог криминала у бившем Совјетском Савезу а убијен је на улици у Москви, 16. јануара, као жртва нарученог убиства, преноси Ројтерс.

Помињући само надимке, руско министарство унутрашњих послова каже да су међу ухапшенима два висока руска криминалца Тимоха и Костил (Штака и Ексер), као и два држављанина Бјелорусије познатих као Медвезонок (Медведић) и Паштета.

У саопштењу се још каже да су учесници тајног састанка планирали “координисани рад организованих група подређених криминалном клану Таријела Оњанија за кога руски медији кажу да је ривал Усојана. Иначе обојица су рођена у Грузији.

Према писању руских медија, подсјећа британска агенција, Усојан је направио мрежу илегалних коцкарница, продаје дроге и оружја, као и коришћења природних ресурса.

Руска новинска агенција Интерфакс преноси да су четири мушкарца ухапшена у ресторану Александер Бор, Константин Борисов, Александер Медведев и Павел Алексијевич, а да су славили рођендан Бора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана