Морска вода у Црној Гори безбједна за купање

Срна
Морска вода у Црној Гори безбједна за купање

Подгорица - На црногорским купалиштима морска вода санитарно је исправна и безбједна за купање и рекреацију, показала је анализа квалитета морске воде коју је Институт за биологију мора спровео од 19. до 20. јула.

"Резултати анализе квалитета морске воде за 100 јавних купалишта дуж црногорског приморја показали су да је на 95 одсто купалишта квалитет морске воде био К1 класе, док је на пет одсто купалишта био К2 класе, што говори да је на црногорским купалиштима морска вода санитарно исправна и безбједна за купање и рекреацију", истакли су из Морског добра на чијем сајту се налазе ови подаци.


У општини Улцињ на свих 16 купалишта вода је била квалитета К1. Од укупно 12 купалишта у Бару, на 11 је вода била квалитета К1, док је на једном купалишту вода била К2 класе.

Слична ситуација је била у Будви гдје је од укупно 27 купалишта на њих 26 вода била К1 класе, а на једном К2, као и у општини Тиват гдје је од укупно девет купалишта на осам вода била К1, а на једном К2 класе.

Квалитет морске боде К1 био је на свих 15 купалишта у Котору, док је анализа воде на Херцегновској обали показала да је вода квалитета К1 на 19 купалишта, а К2 на два купалишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана