"Морам престати с пивом": Пијани професор се тукао с учеником

Агенције
"Морам престати с пивом": Пијани професор се тукао с учеником

Јуче се појавио снимак из Техничке школе "Франа Бошњаковића" у Загребу на којем се види како се физички сукобљавају професор и ученик.

На снимку који кружи друштвеним мрежама види се како у разреду ученик с мобилним телефоном у рукама долази до професора, који седи за својим столом, и прилази му врло близу. Професор покушава да га одмакне од себе и одгурује га, а све резултира узајамним рвањем пред таблом, а онда и физичким сукобом.

Полиција је данас објавила да је професор приведен исти дан, дакле у петак.

- Спроведеним криминалистичким истраживањем утврђено је да је 61-годишњи професор школе двојици ученика за време одржавања наставе у школи нанео повреде. Повређеним ученицима је одмах по догађају пружена лекарска помоћ и утврђено је да су обојица у догађају лакше повређени, али није било потребе за њиховом хоспитализацијом - пише полиција.

- Истог дана, 61-годишњи професор је ухапшен, након чега је по завршеном криминалистичком истраживању утврђено да је на штету малолетних ученика починио казнено дело наношења тешке телесне повреде у покушају, казнено дело телесне повреде и два казнена дела повреде дететових права - додаје се.

- По завршеном криминалистичком истраживању, осумњичени је прослеђен притворском надзорнику Полицијске управе загребачке, док је против њега надлежном државном тужилаштву поднета казнена пријава због наведених казнених дела - наводи полиција.

Полиција није рекла да ли је био пијан, министар тврди да јесте

Полиција није одговорила на питање да ли је професор био под утицајем алкохола, као што су се појавиле информације у јавности. Министар образовања Радован Фуцхс данас је, пак, рекао да је професор био пијан.

- Пијаном наставнику није место у школи, такав догађај је за сваку осуду. Школа је поступила складно процедури и није направила никакву грешку. Данас су затражили да Министарство пошаље и кризни тим психолога како би додатно радили с ученицима и то смо ми, наравно, учинили. Остале истражне радње ко је ту кога први, а ко други ударио, то не можемо ми процењивати - рекао је.

Професор: Нисам био пијан

Јутарњи лист објавио је да је професор још у суботу добио месец дана истражног затвора. Рекао је како му је жао да је дошло до напада, али да је био испровоциран.

- Погрешио сам. Знам да морам престати с повременим пивом. И знам да нисам требао тако реаговати јер сам ипак ја професор и због тога ми је јако жао. Али поричем да сам био у разреду под утицајем алкохола. Један ученик је пуштао музику на часу, други је бацао куглице које је украо с новогодишње јелке. Онда је један дигао три прста и рекао ми да сам четнички војвода. Питао сам их: "Ко вас је тако одгојио!?" - рекао је професор у полицији, преноси Јутарњи лист. У обрани је додао да су га провоцирали, а да су остали ђаци гледали и навијали.

Надаље, битно је споменути како 61-годишњи професор каже да је након инцидента одрадио још један час, након чега је отишао кући и попио две-три пива.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана