Могуће гужве за викенд према мору и на граници

Срна
Могуће гужве за викенд према мору и на граници

ЗАГРЕБ - Због саобраћајног удеса на ауто-путу А1 између петљи Задар два и Бенковац у смјеру Дубровника вози се једном саобраћајном траком уз ограничење брзине 80 километара на сат.

Из Хрватског ауто-клуба моле кориснике за стрпљење.

На ауто-путу Брегана-Липовац колона возила на петљи Јанкомир из смјера Брегане према излазу Загреб запад дуга је око пет километара.

Због повећане густоће саобраћаја могуће су потешкоће, повремени застоји и вожња у колони на градским цестама, загребачкој и ријечкој обилазници, дионици ауто-пута А1 Загреб-Сплит-Плоче, између петљи Лучко и Карловац у смјеру мора, Крчком мосту у оба смјера, граничним прелазима, трајектним лукама и пристаништима, појединим дионицама ауто-путева, дуж јадранске обале на прилазима туристичких градова и мјеста, Истарском ипсилону, те на дионицама путева на којима се због радова вози према привремено постављеној сигнализацији.

У току су радови на улазу у Загреб преко Јанкомира, па вози се једном траком.

Због повремено појачаног саобраћаја и актуелних епидемиолошких контрола на већини граничних прелаза могућа су чекања у путничком и теретном саобраћају.

Метеоролози су за данас у Хрватској издали упозорења за понегдје обилније пљускове с грмљавином - углавном у Славонији, Барањи и Срему, и то нарочито послије подне и навече. Јутарња температура од 17 до 20 степени Целзијусових, а дневна углавном 28 и 29.

За викенд се најављује нестабилно, кишовито и вјетровито вријеме.

Током викенда и почетком идуће седмице у копненом подручју биће мање топло, промјенљиво, уз сунчане периоде, али и повремену кишу, углавном у облику пљускова, понегдје и обилнијих, праћених грмљавином.

Локално је могуће и олујно невријеме, па и бујичне поплаве, нарочито у суботу и недјељу.

И на Јадрану ће бити нестабилно, већином понајвише у суботу, при чему, осим на неверине, за викенд треба упозорити и на често јаку, на ударе и олујну буру, и трамонтану на сјеверном дијелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана