МО: Припадници Војске у Морињу поступили по закону

Tanjug
Foto: Pobjeda

ПОДГОРИЦА - Црногорско Министартво одбране саопштило је да су припадници Војске Црне Горе поступили у складу са законом и правилима службе, када Комуналној полицији нису дозволили да уклони спомен-плочу с објекта некадашњег логора Југословенске народне армије у Морињу.

"Поводом медијских навода да су припадници Војске Црне Горе спречили јуче Комуналну полицију да, по налогу Управе за инспекцијске послове уклони спомен-плочу са објекта некадашњег логора ЈНА у Морињу, Министартво одбране обавештава јавност да су припадници Војске Црне Горе поступили у складу са законом и правилима службе", наводи се у саопштењу.

Из Министарства истичу да су припадници Војске Црне Горе дужни да на основу Закона о Војсци Црне Горе и Правилима службе ВЦГ обезбеђују све војне објекте.

"Улазак у војне објекте представницима правних лица, као и физичким лицима није дозвољен без претходне сагласности Министарства одбране", пише у саопштењу Министарства.

Спомен-плочу су раније овог мјесеца открили министри одбране и спољних послова, Рашко Коњевић и Ранко Кривокапић заједно са хрватским колегама, министром бранитеља Томом Медведом и спољних послова Гордан Грлић Радманом. Плоча је постављена, како је утврђено, без неопходне документације.

У међувремену на приједлог премијера Дритана Абазовића Скупштина Црне Горе је смијенила Коњевића и Кривокапића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана