Младићи код Пазина старцу украли више од 170.000 долара па куповали луксузне ауте

СРНА
Foto: ПУ истарска

ПАЗИН - Четворица младића ухапшена су због сумње да су украла више од 170.000 долара од осамдесетшестогодишњака у околини Пазина и украденим новцем куповали скупоцјене аутомобиле.

Полиција је криминалистичком истрагом утврдила да су четворица младића - двадесетједногодишњак из Умага, двојица деветнаестогодишњака из Умага и Пуле и један малољетник 11. септембра увече у околини Пазина починили тешку крађу, саопштено је данас из истарске полиције.

Након што су ушли кроз отворени прозор куће у власништву осамдесетшестогодишњака, насилно су отворили закључани радни сто и из њега украли више од 170.000 долара.

Полиција је идућег дана на подручју општине Канфанар ухапсила малољетника који се доводи у везу са крађом, а 13. септембра на подручју Врбовског и двадесетједногодишњака и деветнаестогодишњака.

Други деветнаестогодишњак ухапшен је 14. септембра на подручју Загреба, те су сви спроведени у притворску јединицу Полицијске управе истарске. Утврђено је да су осумњичени дио украденог новца конвертовали у другу валуту у мјењачницама на подручју Загреба како би сакрили траг новца.

Они су украденим новцем куповали скупоцјене аутомобиле, док су дио новца задржали за себе.

Аутомобили су одузети, као и преостали дио украденог новца пронађен у посједу осумњичених који ће бити враћен власнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана