Младић из БиХ осумњичен за “скидање урока” у Хрватској

Срна
Младић из БиХ осумњичен за “скидање урока” у Хрватској

ЗАГРЕБ - Загребачка полиција поднијела је кривичну пријаву против 30-годишњег држављанина БиХ због сумње да је, тврдећи да “скида уроке” и лијечи здравствене тегобе, успио оштетити три особе за укупно 146.000 куна, око 35.000 марака, саопштили су у недјељу из Полицијске управе загребачке (ПУЗ).

Полиција је након спроведеног криминалистичког истраживања осумњичила 30-годишњака за почињење два кривична дјела преваре и једно дјело тешке крађе.

Наводе да је тим дјелима починио материјалну штету над троје оштећених у укупном износу од 146.000 куна (око 36 000 КМ).

Сумњају да је 30-годишњак путем профила на друштвеној мрежи, на којој се користио лажним именом, навео да “лијечи црну магију”.

 “Након што му се 19. фебруара 2021. године на оглас јавио оштећени, осумњичени му је рекао да узме уштеђевину и донесе ју на Трг жртава фашизма. Вјерујући да осумњичени, како му је предочио, уистину скида уроке, око 19 сати оштећени је дошао на договорену адресу састанка”, наводи се у саопштењу.

Осумњичени 30-годишњак је затим пришао оштећеном, који је био у свом ауту, те га упутио да му ради “скидања урока” преда новац и пјешице направи руту коју му је стриктно задао у насељу у којем су се нашли.

Оштећени је то и учинио, а мушкарац искористио је његову одсутност те се удаљио с мјеста догађаја.

Надаље, ни седмицу дана касније, 30-годишњак је телефонски контактирао женску особу и понудио јој услугу “скидања урока црне магије” те се и с њом нашао на Тргу жртава фашизма.

Док је оштећена тражила ситни новац како би платила услугу паркиринга, осумњичени је, према наводима полиције, видио да она код себе посједује већу количину новца те је једном тренутку у своје руке узео њен новац, обећавши да ће јој га сљедећи дан вратити.

Након што га је оштећена затражила да јој врати новац, осумњичени јој је предао тек мањи износ, док је остатак новца задржао за себе након чега се возилом удаљио с мјеста догађаја.

 У трећем случају, 30-годишњак је назвао још једну оштећену особу и лажно јој се представио да јој може помоћи у рјешавању њених здравствених проблема. Када је оштећена особа пристала на понуду, мушкарац је дошао у њен стан на подручју Трешњевке, а након што га је пустила у стан, он је искористио њену непажњу и из комоде украо новац, тврди ПУЗ, преноси Хина.

Осумњичени је предат притворском надзорнику, док је кривична пријава поднесена надлежном

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана