Мјештанин села Мајске пољане код Глине: Живот на дуже вријеме немогућ, највећи губитак људски животи

Срна
Мјештанин села Мајске пољане код Глине: Живот на дуже вријеме немогућ, највећи губитак људски животи

БЕОГРАД - Драгиша Лончаревић, мјештанин села Мајске пољане код Глине, изјавио је да су разарања од земљотреса огромна, да је на овом подручју практично живот на дуже вријеме немогућ, али да је највећи губитак – пет изгубљених живота мјештана, од чега су двојица Срби.

Он је навео да је епицентар земљотреса био на километар и по од тог већинског српског села и да је у земљотресу порушен мјесни Дом културе и већина кућа.

- На жалост, остали смо без петоро сељана. Најтеже нам падају људске жртве. Једну баку смо извукли из рушевина. Бори се за живот у Сиску. Њен муж је, на жалост, преминуо - рекао је он за РТС.

Лончаревић је рекао да су селу тренутно најпотребнији агрегати да би покушали да преживе.

- Остали смо без свега. Воду немамо. Струју, ко зна када ћемо добити јер је покидана мрежа. Потребни су нам агрегати и за нас и да покушамо спасити стоку - рекао је он.

Из Мајских пољана и осталих српских насеља са подручје Глине, Сиска и Петриње, који су јуче погођени разарајућим земљотресом апеловали су да им власти Србије изађу у сусрет и омогуће улазак у државу без негативног ПЦР теста како би отишли код родбине и тако се склонили од зиме и невоље у којој су се нашли.

Хрватску је јуче погодио снажан земљотрес јачине 6,3 степена по Рихтеру, а епицентар је био три километара од Петриње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана