Мјештани зазирали од осумњиченог за Вањино убиство, тврде да је психопата

ГС
Мјештани зазирали од осумњиченог за Вањино убиство, тврде да је психопата

У селу Бразда, надомак Скопља, сви мјештани знају или су чули за Љупча Палевског Палчу, главног осумњиченог за убиство дјевојчице Вање из Скопља, чије тијело је јуче пронађено недалеко од атара села.

Екипа Телеграф.рс обишла је село, гдје је јуче пронађен и запаљен аутомобил "ситроен" који су осумњичени користили приликом отмице 14-годишње дјевојчице.

Мјештани нису хтјели да стају пред камере, кажу да су веома потресени свиме што се догодило и да не могу да вјерују да је мала Вања мртва. О Палчи нису имали да кажу ниједну лијепу реч... Сви су га се плашили.

"Он је један психопата, и раније је правио проблеме", рекли су нам мјештани који из страха моле да остану анонимни.

О случају који је потресао Сјеверну Македонију и читав регион говоре са сузама у очима.

"Трагедија, јадно дете", говоре мјештани мјеста које од јуче врви од полиције.

"За Палчу знамо, али нико га по добром не зна. Чудан човек, стално неке муке са њим. Ово је страшно", говоре мештани.

Подсјетимо, мала Вања нестала је 27. новембра око 7.30 ујутру, када је кренула у школу, а њено тело јуче је пронађено у атару села. Полиција је саопштила да је дјевојчица убијена истог дана када је нестала, а за њено убиство сумњичи се пет особа, међу којима су њен отац и горе поменути Палча.

Мотив отмице и убиства је користољубље.

Македонска полиција је саопштила да је Палча земљу напустио 30. новембра и отишао у Србију, одакле је наредног дана отишао у Бугарску. Македонију је напустио са својим адвокатом, који је и потврдио ове наводе, истичући да је мислио да Палчу води у Београд на прегледе, да му учини као пријатељ, додајући да није знао да се Палча повезује са убиством мале Вање.

С друге стране, бугарска полиција саопштила је данас да немају информације о томе да је осумњичени на њиховој територији.

Љупчо Палевески је од раније познат по својим пословима и политичком ангажовању. Прво га је Сјеверна Македонија знала по његовој грађевинској фирми Упа Ентерприсе, али и као оснивача недељника "Старт".

Палевски има и десничарску проруску странку у Македонији, био је у екстрадиционом притвору у Београду по међународној потјерници Хрватске. Имао је и свој подкаст.

Према ономе што се може видети на његовом Фејсбук профилу, Палевски се свакодневно оглашавао осим 27. новембра, када се, према истрази, догодило киднаповање и убиство 14-годишње Вање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана