Митрополит обишао рушевине конака код Улциња

Срна
Митрополит обишао рушевине конака код Улциња

ПОДГОРИЦА - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије обишао је данас рушевине конака Манастира Светога Василија Острошкога код Улциња за који је рекао да због злочина који је ту почињен добија свјетски значај и да ће бити обновљен.

Митрополит је истакао да је цијели свијет због овог злочина чуо и за манастир и за православне житеље у Улцињу, тако да ова светиња добија свјетски значај и да ће се ако Бог да обновити.

Он је оцијенио да се нигдје у свијету не догађа оно што се овдје догађа, да власт пошаље противтерористичке јединице на четири монахиње и да пријете протјеривањем улцињског пароха Синише Смиљића и других свештеника.

“Не могу да схватим да су то разумни људи. Дозволили су да њима завлада такав дух који руши темеље, биће, морал, прошлост и будућност Црне Горе. То је сатански ду”, рекао је владика.

Он је подсјетио на стотине порушених храмова, које су окупатори срушили на овим просторима, нарочито у 16. вијеку и послије тога, те додао како је на овом мјесту био манастир и да су приликом копања темеља пронађени његови остаци.

Митрополит је изразио наду да ће Бог уразумити садашњу црногорску власт да не оставе спомен на себе као на рушитеље, него као на градитеље и обновитеље душе и морала и светиња Црне Горе, те додао да очекују дозволу за градњу свих срушених светиња.

“Једни су убице, а други су убијани на правду Бога, једни су рушитељи, а други су они који обнављају оно што су они порушили”, истакао је владика који је данас служио на Великом Пијеску код Бара поводом храмовске славе Цркве Свих светих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана