Митрополит Јоаникије: СПЦ ће објекте градити у складу са законом

Срна
Митрополит Јоаникије: СПЦ ће објекте градити у складу са законом

ПОДГОРИЦА - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је данас да ће Српска православна црква настојати да своје објекте гради у складу са законом - да добије одговарајуће дозволе, будући да никада није жељела да се понаша нецивилизовано.

“Једино што је било и таквих момената да није било добре воље од наших власти да се изађе Цркви у сусрет, па смо понекад морали градити нешто и не чекајући никакве дозволе јер не можемо дозволити да нас неко затвори у кавез и не да да живимо и радимо”, рекао је митрополит Јоаникије, који је данас служио на темељима Цркве Свих светих у Великом Пијеску код Бара.

Он је најавио да ће обнова ове светиње започети брзо, а њени темељи су откривени захваљујући археологу Младену Загарчанину, објављено је на сајту Митрополије.

Митрополит Јоаникије је истакао да ову светињу треба обнављати сложно и како Бог заповједа, да би заблистала њена слава у њеној првобитној љепоти и да би дала нови живот и овоме мјесту и народу који овдје долази, и свима који желе да јој приступе.

“Познато је да светиње свакоме мјесту дају живот и обнављају заједништво. Ово мјесто се зове Велики пијесак и асоцира на велики заборав који је овдје дуго година био - светиња је била заборављена и запостављена, прекрио је пијесак и заборав. Али ево, хвала Богу, она се пројавила и обнавља наше памћење, а кроз обнову памћења биће обнова и наше слоге и заједништва и снаге да ову светињу и оновимо”, поручио је митрополит Јоаникије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана