Митрополит Јоаникије: Обратимо пажњу како живимо и дјецу васпитавамо

Срна
Митрополит Јоаникије: Обратимо пажњу како живимо и дјецу васпитавамо

ПОДГОРИЦА - Његово високопреовештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије служио је помен у Цетињском манастиру за невино пострадале ученике и радника Основне школе "Владислав Рибникар" у Београду, те поручио да су посљедњи трагични догађаји у Србији опомена свима да обрате пажњу на то како живе и васпитавају дјецу.

"Ова трагедија је и опомена да обратимо пажњу на наш укупни живот, како живимо и којим путем идемо, а нарочито како дјецу учимо и васпитавамо", поручио је митрополит Јоаникије.

Митрополит Јонаикије нагласио је да је одгајање и васпитавање дјеце и омладине једна од најважнијих одговорности у људском животу.

"Ово је опомена која треба да изазове свеопште покајање и свеопшту запитаност, да ли смо могли учинити нешто као друштво да се то не догоди, а сада када се већ догодило, да обратимо пуну пажњу да се такве ужасне ствари више никад не догоде ником и нигдје", нагласио је митрополит Јоаникије.

Митрополит Јоаникије истакао је да се помолио да Бог да снаге ожалошћеним породицама да издрже у овом тешком болу и губицима.

"Помолимо се Господу да душе невино пострадалих прими у своје живоносно наручје и настани их у свом вјечном и непролазном Царству", поручио је митрополит Јоаникије.

У пуцњави у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду убијено је осморо ђака и радник обезбјеђења, а шесторо дјеце и наставница су рањени.

Дјечак, ученик те школе који је пуцао, ухапшен је и пребачен на неуропсихијатрију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана