Митрополит Јоаникије: Молимо се Богу за мир у Украјини

Срна
Митрополит Јоаникије: Молимо се Богу за мир у Украјини

ПОДГОРИЦА - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије истакао је вечерас да се Српска православна црква моли Богу за мир у Украјини, земљи која је освештана многим Божијим угодницима и мученицима за вјеру православну.

“Ми не можемо ничим друго нарочито помоћи него да се молимо Богу да врати мир”, рекао је митрополит Јоанкије, који је у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару примио избјеглице из Украјине, на празник Светог првомученика архиђакона Стефана.

Он је изразио наду да ће то вријеме брзо доћи и да се врате својој отаџбини сви који су морали да је напусте.

Митрополит Јоаникије навео је да је ријеч о милионима избјеглих Украјинаца и да је Господ са њима који страдају у ове дане.

Осврнувши се на страдање српског народа кроз историју, Митрополит Јоаникије је указао и на недавна страдања Срба, посебно на Косову и Метохији, гдје вјековима трпе неправде и искушења.

“Ево за сами Божић, било је пуцања на српску дјецу на Косову и Метохији, пребијања вјерника који су се враћали са молитве. Али Боже мој, носимо свој крст и тако показујемо да смо хришћани, не мрзимо, не дозвољавамо да се мржња усели у наша срца”, рекао је митрополит Јоаникије.

Он је пожелио да Господ Богомладенац Христос излије свој мир на цио свијет, и на Црну Гору, а посебно на благословену Украјину и на њен вјерујући православни народ.

Митрополит Јоаникије је овом приликом одраслима уручио пригодне поклоне, а малишане обрадовао божићним пакетићима.

Црквена општина Бар је уприличила празничну вечеру, коју су уљепшала дјеца из Украјине која су пјевала украјинске каљатке /божићне пјесме/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана