Митрополит Jоаникије: Kосово и Mетохија је свесрпско огњиште

Срна
Митрополит Jоаникије: Kосово и Mетохија је свесрпско огњиште

ПОДГОРИЦА - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је данас да долазак Срба са Косова и Метохије у посјету Црној Гори представља велику утјеху и охрабрење, јер су они остали код својих светиња, чувајући свету српску земљу и српско име и презиме.

Митрополит Јоаникије служио је данас у литургију у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару, а саслуживали су му епископ рашко-призренски Теодосије, монаштво и свештенство из Црне Горе, Србије и Републике Српске. Литургији су присуствовали свештеници и Срби са Косова и Метохије, који су са владиком Теодосије на поклоничком путовању у Црној Гори.

Пожељевши добродошлицу гостима са Косова и Метохије, митрополит Јоаникије је рекао да су они добри српски домаћини каквих нема у другим крајевима.

- То је свима нама велико окрепљење, а нарочито у овим тешким временима која су иза нас, а и данас нису боља, а не изгледа да ће и у будућности бити лако. Али када нам дођу браћа и сестре са Косова и Метохије, који носе свој крст и са радошћу свједоче своју љубав према цркви, отаџбини, а посебно према Косову и Метохији, свесрпскоме огњишту, онда је за нас то велика утјеха и охрабрење - рекао је митрополит Јоаникије.

Епископ Теодосије рекао је да је Косово и Метохија српска завјетна земља, темељ и бит на којем српски народ почива.

Он је навео да је блаженопочивши митрополит Амфилохије доживљавао Косово и Метохије као нешто најближе, нешто што је највише волио.

- Поред свих невоља, и код нас и код вас овде, ми гледамо у небо и једини наш савезник истински, прави, јесте Господ. И хвала Богу што је тако. Неки који живе поред нас траже савезнике и заштиту и помоћ у народима, у владарима, у моћним земљама - рекао је владика Теодосије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана