Митрополит Јоаникије: Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој аждаји

Срна
Митрополит Јоаникије: Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој аждаји

Подгорица - Митрополит црногорски-приморски Јоаникије рекао је у бесједи у острошком скиту Светог Јована Крститеља код Никшића како има осјећај да је “дошао крај комунистичкој црвеној аждаји” и да су се грдно преварили они који не дозвољавају свештеницима да на Ивањдан служе у Цуцама.

Митрополит је у острошком скиту у Јован долу указао на “оне који су се организовали да не дозволе свештеницима који су из Цуца да тамо данас служе Свету литургију”, те им поручио да су се грдно преварили.

“Неће то ни Цуце ни свештеници, који су родом из Цуца, дозволити. Имам осјећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени посљедњи злочиначки трзаји. Немојте много обраћати пажњу, јер они све што су градили, градили су на братском крвопролићу. Ми треба да се молимо да се наш народ измири, да једни друге помажемо, да ни на који начин не учествујемо у томе”, рекао је владика.

Према његовим ријечима, дошао је крај “тој биједи и лудилу”.

“Народ је схватио да је некоме интерес да га и даље дијели. У то се улажу велика енергија и средства и чине се многе манипулације и шире се многе лажи”, рекао је он.

Он је позвао окупљене да се помоле Богу за мир, љубав, братско измирење и братску слогу и да опросте, објављено је на сајту Митрополије црногорско-приморске.

Већ двије године се не дозвољава да се на територији племена Цуца служи традиционална Ивањданска служба.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана