Mитрополит Aмфилохије сутра на литији у Никшићу

Srna
Mитрополит Aмфилохије сутра на литији у Никшићу

ПОДГОРИЦА - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије служиће сутра у Никшићу молебан у цркви Светог Василија Острошког, а потом предводити молитвену литију.

Владика Амфилохије служиће молебан Богородици у 18.00 часова, најављено је из Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве /СПЦ/ у Црној Гори.

Његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки Јоникије служиће у 9.00 часова Свету архијерејску литургију у Шавнику, а након тога предводиће литију.

Литургију у Ђурђевим ступовима служиће у 9.00 часова протојереј-ставрофор Милош Весин из Чикага, а послије подне предводити литију и након ње у манастиру служити молебан.

Протојереј-ставрофор Борис Брајовић предводиће литију од Цркве Свете Тројице до Цркве Свете Петке у Будви. Литији претходи молебан за очување светиња у Храму Свете Тројице у 18.00 часова.

Молебан Пресветој Богородици биће служен у Цркви Светог Николе са почетком у 18.00 часова. Након молебна градом ће проћи литија, а из Српске православне црквене општине которске позивају вјернике да дођу у што већем броју.

Сутра ће бити одржане и литије које из мањих околних мјеста крећу ка већим градовима, па ће тако кренути и литија од манастира Острог до Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу.

У 13.30 часова биће приређен културно-умјетнички програм поводом годишњице упокојења српског војводе Марка Миљанова на Медуну, код Марковог музеја, а у 15.00 часова креће литија према саборном храму у Подгорици.

Из села Крусе, гдје је 1796. године била чувена битка на Крусима након које је Црна Гора стекла слободу од Турака, за сутра у 16.00 часова је најављена молитвена литија ка Храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана