Митрополит Амфилохије: Одвели свештеника Шљиванчанина, ухапсите мене

Срна
Митрополит Амфилохије: Одвели свештеника Шљиванчанина, ухапсите мене

ПОДГОРИЦА - Полиција је вечерас одвела свештеника Мирчету Шљиванчанина јер су од свештенства тражили да у литији остане само 200 људи, а да остале пошаљу кући, рекао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који је поручио да њега треба ухапсе, јер је он главни.

“Тражити од свештеника и митрополита да разгонимо народ то неће дочекати од нас ниједна власт у овој земљи”, поручио је митрополит Амфилохије.

Владика је поручио полицијском инспектору са Косова и Метохије који је одвео оца Мирчету да они само бране светиње у Црној Гори, али и на Космету.

Он је подсјетио да су светиње на Косову и Метохији прије 1918. године припадале Црној Гори, а да је власт у Црној Гори признала лажну државу Косово.

“Имамо данас секуларну државу и некрштене владаре. Одакле им право да траже светиње”, рекао је митрополит.

Он је истакао да га оптужују како је против државе, јер је против отимања цркава и светиња.

“Ми смо против безакоња и безумних државника, јер смо против отимања светиња СПЦ. Ово су једини небески протести у Европи и свијету, а дешавају у Црној Гори”, рекао је Амфилохије.

Он је захвалио за мирну и достојанствену литију, те је окупљене замолио да се разиђи и да се виде наредне недјеље.

Послије скоро три мјесеца вечерас су у више градова Црне Горе поново одржане литије као вид протеста против дискриминаторног Закона о слободи вјероисповјести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана