Митрополија: Влада показала намјеру да односе са СПЦ уреди на квалитетан начин

Срна
Митрополија: Влада показала намјеру да односе са СПЦ уреди на квалитетан начин

ПОДГОРИЦА- Црногорском друштву служи на част што извршна власт Црне Горе у посљедњих годину и по дана, за разлику од периода прије тога, не подржава и не охрабрује негативну политику и непријатељско настројење према Српској православној цркви /СПЦ/, саопштила је данас Митрополија црногорско-приморска.

"Одлуку Владе Црне Горе о Темељном уговору посматрамо управо на тај начин. Као намјеру да се односи између Цркве и државе уреде на квалитетан начин и да се питање досадашње дискриминације и неравноправности СПЦ праведно ријеши", наводи се у саопштењу.

Из Митрополије СПЦ су навели да свима који учествују у том часном послу, без обзира да ли то чине као вјерници или као особе привржене модерним начелима демократије и вјерских права и слобода, желе пуни успјех.

"Искрено се надамо да ће одољети свим притисцима и да ће истрајати до краја, не у инат било коме, него за добро нашега друштва и ради стварања залога свеопштег напретка Црне Горе", навела је Митрополија црногорско-приморска.

Након што је Влада Црне Горе у петак усвојила Темељни уговор са СПЦ, Предсједништво Демократске партије социјалиста данас је донијело одлуку да ускрати подршку Влади Дритана Абазовића. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана