Мировић: Односи две државе да буду окренути будућности

Срна
Мировић: Односи две државе да буду окренути будућности

НОВИ САД - Предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић рекао је данас у хрватској општини Петриња послије састанка са хрватским министром спољних и европских послова Горданом Грлићем Радманом да укупни односи Србије и Хрватске треба да буду окренути ка будућности, а мање ка прошлости.

Радман је током састанка са Мировићем захвалио Србији за донације страдалима у земљотресу у Петрињи, као и Покрајинској влади, преноси Биро за односе са јавношћу Покрајинске владе.

“Хвала Србији за донацију и Мировићу за исказану жељу да Покрајинска влада обнови један објекат јавне намјене у општини Петриња”, рекао је хрватски министар, који је оцијенио данашњи састанак са Мировићем као веома добар.

Саговорници су се сагласили да постоје бројне могућности за сарадњу, са акцентом на привреду, прекограничне пројекте и оне који се финансирају из фондова ЕУ.

Састанку у Петрињи присуствовао је и предсједник Савјета Српског националног вијећа Милорад Пуповац, који је истакао да је веома значајна помоћ од два милиона евра коју је Србија упутила за санирање посљедица земљотреса.

“Тако ће се лакше задовољити потребе људи, а то је истовремено и знак да се у овој великој невољи показује солидарност”, нагласио је Пуповац.

У мјесту Беговићи Мировић је за седам породица чија су домаћинства оштећена у земљотресу уручио уговоре за обезбјеђивање грађевинског материјала.

Мировић је посјетио и храм Светог Спиридона Чудотворца у Петрињи, који је више пута рушен и чију је обнову помогла Покрајинска влада.

У делегацији Покрајинске владе били су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, замјеник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са вјерским заједницама Горан Каурић и директор Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.

Делегација Покрајинске владе предвођена Игором Мировићем била је данас у Петрињи поводом испоруке грађевинског материјала који је Војводина обезбиједила породицама пострадалим у земљотресу у том хрватском граду.

Било је ријеч и о помоћи коју ће Покрајинска влада упутити за реконструкцију једног објекта јавне намјене у Петрињи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана